acne

Acne? Weg ermee!

17 december 2019
227
227
0

Van alle huidproblemen is acne (ook wel 'jeugdpuistjes' genoemd) een van de meest voorkomende. Veel jongeren, maar ook volwassenen, hebben er last van. Vooral in de puberteit is het hebben van acne een aanslag op het zelfvertrouwen van jongeren. In die periode zijn er al genoeg onzekerheden, en acne kun je er op dat moment helemaal niet bij hebben. Met de juiste behandeling en huidverzorging kan resultaat geboekt worden. De acne zal verminderen en controleerbaar worden.

Acne

Acne is een aandoening van het haartalgkliercomplex. Talgklieren monden uit in een haarzakje, en wanneer de talgklieruitgang verstopt raakt, ontstaat acne. De huidtherapeuten bij Apollo Huid- en Laserkliniek behandelen zowel lichte als ernstige acne. Daarnaast geven ze adviezen waarmee je zelf de acne kunt aanpakken.

Behandeling

De behandeling van acne heeft tijd nodig voordat resultaten zichtbaar zijn. Dit is per individu verschillend. Samen met de huidtherapeut wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld en aan de hand daarvan wordt een schatting van het aantal behandelingen gemaakt. Tijdens de gehele behandelperiode zijn tussentijdse evaluaties en eventuele aanpassingen mogelijk. Ook wordt rekening gehouden met eventuele medicatie.

Gouden behandeling

Bij Apollo Huid- en Laserkliniek wordt de nieuwste methode die er op de markt is gebruikt bij de behandeling van acne, namelijk Sebacia. Bij deze methode masseert de huidtherapeut een serum met gouden microdeeltjes op de huid, waarna de huid behandeld wordt met de Nd:YAG laser. Hierdoor worden de talgklieren verwarmd en vernauwen ze zich, waardoor er geen ontstekingen meer kunnen ontstaan. De methode werkt eenvoudig, er is geen verdoving nodig en er is geen ‘downtime’. Je kunt na een sessie dus meteen je dagelijkse bezigheden weer oppakken.
De behandeling wordt uitgevoerd in drie sessies die één week na elkaar plaatsvinden. De eerste resultaten zijn al na drie maanden zichtbaar, en na een jaar is de acne met 90% afgenomen.

Voorlichting en advies

Een acnebehandeling door een huidtherapeut is niet compleet zonder adviezen en voorlichting rond deze huidaandoening. Voor een effectieve behandeling is het van belang dat er tussen de behandelingen ook goed wordt omgegaan met de huid. De adviezen zijn individueel afgestemd, zullen bij de intake van start gaan en doorgaan gedurende de gehele behandelperiode.

Natuurlijk resultaat

De Sebacia-behandeling wordt door artsen en dermatologen vergeleken met het medicijn Roaccutane medicijn, dat ook wordt ingezet bij de aanpak van acne. Roaccutane is echter een zwaar medicijn met onwenselijke bijwerkingen. Behandelingen met Sebacia zijn even effectief als die met Roaccutane, maar dan met een natuurlijk resultaat en zonder de bijwerkingen.

In één dag weer stralen

Bij Apollo Tandheelkunde en Beauty ben je op de goede plek voor álles op het gebied van huid- en lasertherapie, esthetische dermatologie en (cosmetische) tandheelkunde. Özge Abkhezr van Apollo: ‘Uit het hele land en soms zelfs uit het buitenland komen mensen naar ons toe. Voor alles kunnen ze bij ons terecht: van acnebehandelingen en pigmentvlekken tot rimpels en ongewenst haar. Wij vinden uiterlijke verzorging net zo belangrijk als zij dat vinden. Ons team bestaat uit deskundige cosmetisch artsen, huidtherapeuten, tandartsen, mondhygiënistes en andere specialisten. Met alle liefde helpen we je en geven we je advies over de behandelingen in een vrijblijvend intakegesprek.’

Tips voor thuis!

  • Reinig je huid elke ochtend en avond. Een goede reiniger bevat zuren die vuil, vettigheid en ongewenste bacteriën verwijderen en de poriën grondig schoonmaken.
  • Bij acne en een vette huid is het belangrijk om de dode huidcellenlaag mooi dun te houden. Hiermee voorkom je mee-eters. Gebruik thuis een effectieve peeling of een crème met zuren als amandelzuur en salicylzuur die overtollige dode huidcellen verwijderen, talg oplossen en ontstekingen remmen.
  • Bij behandelingen tegen acne maakt je huid versneld jonge, gezonde huidcellen aan die extra gevoelig zijn voor UV-straling. Daarom is het belangrijk om jouw huid consequent te beschermen met een zonnebrandcrème. Wanneer je graag foundation wilt gebruiken, is het verstandig om minerale make-up te gebruiken.
Meer weten?

Als je op zoek bent naar een salon die jouw huid helemaal winterklaar maakt, kun je terecht bij Apollo Beauty. De huid- en lasertherapieën worden uitgevoerd door gediplomeerde huidtherapeuten. Zo ben je verzekerd van professionele behandelingen.

Apollo Huid- en Laserkliniek
Nieuwe Binnenweg 155 | 3014 GK Rotterdam | 010-3416385 |
info@apollobeauty.nl | www.apollobeauty.nl

Apollo Tandheelkunde | Nieuwe Binnenweg 155 | 3014 GK Rotterdam |info@apollotandheelkunde.nl | http://www.apollotandheelkunde.nl

Deel dit artikel