boksen

5 redenen om dit jaar te beginnen met boksen!

29 januari 2019
551
550
0

Dat je niet per se Badr of Rico hoeft te heten om in de boksring te staan, bewijst Hilary Swank in de beroemde boksfilm ‘One Million Dollar Baby’. Maar we gaan het vandaag niet over films hebben. Want je hoeft dus ook geen actrice te zijn om die stoer uitziende boxing skills onder de knie te krijgen. Na het lezen van de vijf redenen om te beginnen met boksen, sleep je jezelf zó van die bank af om te beginnen. Vlecht twee ‘boxer braids’ in je haar en hijs jezelf in de (roze) bokshandschoenen: het is tijd voor een spetterende work-out!

Reden 1: Je verbrandt veel calorieën

Met een uurtje boksen verbrand je natuurlijk sowieso al meer dan een uurtje bankhangen en Netflix. Wist je dat boksen een vorm is van HITT (High Intensity Interval Training)? Dat betekent dat je in korte tijd veel verschillende intensieve stoot- en springoefeningen uitvoert, die je afwisselt met korte periodes rust. Eventjes tijd om op adem te komen en een slok water nemen: een heel effectieve combinatie! Leef jij je helemaal uit en vliegen de zweetdruppels flink in het rond, dan kun je best wat calorieën verbranden: zo rond de 600. Net zoveel dus als een reep chocolade.

Reden 2: Je krijgt er een strak figuur van

Laat je die reep chocolade tóch maar staan (of houd je het bij één blokje) én houd je verder ook een gezond eetpatroon aan? Dan zul je zien dat door je regelmatige boksuurtjes een mooi, strak figuur krijgt. Als jij die hoek, opstoot, sidekicks, crosskicks en lowkicks aan het oefenen bent, worden je je spieren namelijk flink aan het werk gezet. Omdat je ook veel aan het wegduiken, springen en heen en weer bewegen bent, gaat je vetverbranding eveneens omhoog. En omdat je tijdens de Pink Boxing trainingen óók nog eens wordt onderworpen aan een pittig, afwisselend circuit, profiteer je al helemaal van een win-win-situatie. Tijdens de verschillende oefeningen train je met TRX-koorden, kettlebells, squats en lunges je héle lichaam. Omdat de gehele training een effectieve mix is van kracht en cardio, krijg je een mooi, strak lijf. En omdat je als vrouw veel minder testosteron hebt dan een man, hoef je écht niet bang te zijn voor een gebulkt The Hulk-effect. Vaarwel lovehandles, hallo platte buik!

Reden 3: Je krijgt meer zelfvertrouwen

Oké. Het is waarschijnlijk niet zo dat, als jij op straat ineens The Hulk (of iemand die daarop lijkt) tegenkomt, jij hem zó in de houdgreep legt. Komt er iemand op je af die kwaad in de zin heeft, dan kun je nog altijd beter snel wegwezen. Toch krijg je door het boksen meer zelfvertrouwen. Doordat je oefent met vechtsituaties, leer je je eigen grenzen beter kennen. Ook ontdek je waartoe je lichaam in staat is: wedden dat jij véél sterker bent dan je nu waarschijnlijk denkt? En doordat je meer spierkracht en een betere conditie krijgt, wordt de controle over je lichaam ook beter. Hierdoor weet je wel wat je moet doen als er écht iets gebeurt. Nog even voor je eigen gemoedsrust: tijdens de Pink Boxing trainingen sport je alleen met andere vrouwen. De verschillende boksstoten oefenen jullie alleen op elkaars handschoenen. Er wordt dus niet gespard. Dat jij thuiskomt met je lijf onder de kneuzingen, is dus onwaarschijnlijk.

Reden 4: Je krijgt weer energie voor tien

Heb je een drukke dag gehad? Vlogen de deadlines op je af, moest je op drie plekken tegelijkertijd zijn en stond je onder een constante toevoer van koffie om te kunnen blijven presteren? En ben je nu helemaal bekaf? Volkomen begrijpelijk. Maar nee, plof nou niet meteen op de bank om bij te komen. Want hoe fijn is het om na een drukke heen-en-weer-vliegdag je helemaal uit te leven tijdens een bokstraining! Tijdens de training word je maximaal uitgedaagd en tot het uiterste gedreven. Je zult zien dat hierdoor je energieniveau in plaats van naar beneden, juist omhoog kruipt. Enne, vooruit. Ná je training mag je dan eindelijk op de bank ploffen, mét een voldaan en fit gevoel!

Reden 5: Stress heeft minder kans

Ervaar jij veel stress? Heb je bijvoorbeeld binnenkort een spannende presentatie waarvoor je zenuwachtig bent, of maak je je zorgen om iets? Ga zo min mogelijk lopen piekeren, en probeer eens of boksen effect op je heeft! Tijdens het boksen moet je je goed focussen: een stoot uitdelen, een stoot incasseren, wegduiken… Hierdoor vergeet je al het andere waar je je druk om maakte, en kun je alle zorgen laten varen. Wie weet kijk jij zelfs na je training vanuit een heel ander perspectief naar je situatie. Daarnaast zorgt een uurtje intensieve lichaamsbeweging ervoor dat je veel van het gelukshormoon endorfine aanmaakt. Hierdoor voel je je instant vrolijker, en minder gestrest! Dan nog een bonusreden. Je hebt nu een aanleiding om weer een nieuw, mooi sportoutfitje aan te schaffen. Extra leuk om de kleuren te laten matchen met je roze handschoenen!

Meer weten?

Pink Boxing is exclusief voor vrouwen en is de perfecte workout om in vorm te blijven, af te vallen en conditie te verbeteren. Pink Boxing is uitdagend, stoer, hip maar bovenal toegankelijk voor een breed publiek.

Pink Boxing Groningen
Nieuwe Sint Jansstraat 11 | 9711 VG Groningen | 06-10718470 |
berends_martin@hotmail.com | www.pinkboxing.nl
Deel dit artikel