immuunsysteem

5 manieren om je immuunsysteem te versterken

3 september 2018
647
646
0

Het immuunsysteem is de basis van je gezondheid. Je immuunsysteem staat namelijk voor de taak om indringers als virussen, bacteriën en parasieten op veilige afstand te houden en om afvalstoffen en zieke lichaamscellen af te voeren. Heb je je immuunsysteem lief, dan investeer je in een gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Daarom: 5 soorten voeding en supplementen die je immuunsysteem versterken!

1. Keep it salty

Je hebt vast wel horrorverhalen gehoord over de kwaden van te veel zout. Toch is het een onmisbaar ingrediënt om jouw maaltijden op smaak te brengen. Vervang je keukenzout daarom door Keltisch zeezout: dit zout is arm aan natriumchloride en rijk aan jodium én daarmee het zachtste (en meest smakelijke!) zeezout ter wereld.

2. Kopje thee?

Stil je dorst met een kopje groene thee óf met de nieuwste hit: matcha thee. Deze laatste thee maak je met speciaal matcha poeder en bevat een hoge dosis antioxidanten. Goed om je huid en lichaam jong en vitaal mee te houden. Daarnaast zorgt de thee dankzij de aanwezige L-theanine dat je alert blijft, maar tegelijkertijd rust en kalmte ervaart (in tegenstelling tot het effect van een kop sterke koffie).

3. Natuurlijke probiotica

’s Ochtends iets eerder je bed uit om een heerlijk ontbijtje samen te stellen loont de moeite. Kies voor een schaaltje biologische yoghurt of kwark. Kleed je yoghurt aan met gezonde toppings als moerbeien, bijenpollen of gojibessen. Deze supervruchten zitten bomvol antioxidanten en vezels. Voor nog wat extra vezels voeg je chiazaad toe. Hiervan krijgt je spijsvertering een boost. En voor de chocoladeliefhebbers: voeg een handje cacao nibs toe. Hmm, eet smakelijk!

4. Verkoudheid op komst?

Hatsjoe! Om je heen gaan mensen gewapend met een zakdoek door het leven en hoor je constant gekuch. Als jij maar niet de volgende bent! Heerst er een verkoudheids- of griepvirus, dan kun je je immuunsysteem versterken door het gebruik van supplementen. Kies bijvoorbeeld voor natuurlijke vitamine C of natuurlijke multivitaminepillen (zoals vitamine A, B of E). Deze geven je weerstand een kickstart, waardoor je immuunsysteem beter kan vechten tegen zo’n vervelend griepje of hardnekkige verkoudheid.

5. Oppepper

Ben je inmiddels toch geveld door een ziekte? Geef je immuunsysteem dan een oppepper met natuurlijke vitaminesupplementen als zink of Echinacea. Deze supplementen verminderen de ziektesymptomen en zorgen ervoor dat je minder lang in de lappenmand ligt. Daarnaast kun je ook probiotica gebruiken om je immuunsysteem meer munitie te geven. Deze probiotica stimuleren eveneens je spijsvertering en kun je gemakkelijk slikken als capsule.

Kennis en advies

Je kunt bij Broeders Gezondheidswinkel terecht met al je vragen over gezondheid, maar ook over specifieke gezondheidsproducten. Alle medewerkers hebben relevante kennis van gezondheid in het algemeen en over specifieke gezondheidsproducten in het bijzonder. Loop eens naar binnen en dompel je onder in de wereld van gezonde voeding!

Meer weten?

Bij Broeders Gezondheidswinkel ben je aan het juiste adres voor je gezondheid, verzorging, natuur-& dieetvoeding. De fysieke winkel, met een oppervlakte van ruim 500m2, vind je een uitgebreid assortiment.

Broeders Gezondheidswinkel
Deel dit artikel